Edulliset ja helpot tavat muuttaaEdulliset ja helpot tavat muuttaa


minusta

Edulliset ja helpot tavat muuttaa

Edullinen ja helppo muutto harvoin kulkee käsikädessä. Usein edullinen tarkoittaa että itse tekee paljon ja heppo sitä, että ostaa apua ulkopuolelta. Aina pystyy tekemään päätöksiä sen suhteen haluaako itse ajaa muuttoautoa, haluaako kantaa itse muuttokuorman tai esimerkiksi tehdä loppusiivouksen itse. Täällä blogissa kerrotaan miten muuton voi tehdä mahdollisimman edullisesti eli missä kaikessa voi säästää. Kerromme myös miten muuton voi tehdä mahdollisimman vaivattomasti, jos jaksamista tai omaa aikaa ei ole. Esimerkkejä tuodaan siis molemmista ja jokainen voi yhdistää siitä oman mielen mukaisen yhdistelmän ja omiin tarpeisiin sopivan. Muuttoja kun on niin paljon erilaisia, eri lähtökohdilla. Toivottavasti saat ideoita ja vinkkejä omaasi täältä!

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Itse tehty muutto on yhtä kuin edullinen muuttopalvelu
12 March 2020

Muuton voi toteuttaa monella tapaa. Se riippuu pal

tag

Itse tehty muutto on yhtä kuin edullinen muuttopalvelu

Muuton voi toteuttaa monella tapaa. Se riippuu paljon omista resursseista ja kiinnostuksesta sekä jaksamisesta. Hyvällä suunnittelulla ja valmisteluilla pääsee tässäkin pitkälle jos haluaa tehdä muuton vaivattomasti ja edullisesti. Tässä kirjoituksessa keskitytään erityisesti siihen kuinka tehdä muutto mahdollisimman edullisesti, erityisesti itse tekemällä. On olemassa myös monia edullisia muuttopalveluita, joihin voi tutustua oman paikkakuntansa tarjonnasta.

 

Suunnittele

Kuten aiemmin mainittu, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ja puoliksi halvempikin. Kun ei jätä kaikkea viime tippaan, niin tulee tehtyä järkevempiä ratkaisuja. Suunnittelussa voi lähteä liikenteeseen siitä mitä on aikaa tehdä itse. Jos pystyt itse ottamaan aikaa järkevälle pakkaukselle, kantoon ja ajamiseen, niin voit säästää pitkän pennin. Tietysti kaikkeen ei voi aina mitenkään itsellä riittää aikaa, mutta laske kuinka paljon voit olla esimerkiksi vapaana muuttotöille viikkoa ennen ja itse muuttoajankohtana. Sen perusteella voit tehdä päätöksiä seuraavissa vaiheissa.

 

Tarkista asunnon kunto ajoissa

Tämä asia unohtuu monelta vaikkakin liittyy muuttoon oleellisesti. Katso asunnon kunto tarkkaan läpi jo kuukausi ennen muuttoa jos haluat takuuvuokran täysimääräisenä takaisin. Tällöin jos maalaamistarvetta tai muuta korjaustarvetta tulee, voi toimiin alkaa ajoissa. Harvoin kenelläkään on muuton aikaan aikaa alkaa enää maalaamaan. Joten teethän tämän ajoissa jos haluat rahasi takaisin. Voit jopa pyytää vuokraisäntää käymään tekemässä ennakkotarkastuksen aiemmin, jolloin voitte yhdessä todeta mahdolliset korjaustarpeet.

 

Varaa muuttoapu ja auto hyvissä ajoin

Nyt kun tiedät kuinka paljon sinulla on omaa aikaa ja resursseja tähän, niin tiedät kuinka paljon apua tarvitset. Luonnollisesti kannattaa ensin kysyä ketkä tutuista pääsevät avuksi. Kun tiedät avun määrän, sitten voi pohtia tarvitsetko pelkän auton vai kuskin myös tai kenties lisää kantoapua. Voit myös säästää siinä, että järjestät kaikki painavat ja isot muutettavat asiat ensin muutettavaksi. Kevyet jutut voi muuttaa itse omalla autolla päämuuttokuorman jälkeen. Eli voit myös varata edullisen muuttopalvelun ja osittain tehdä muuton itse. Edullista muuttopalvelua tarjoaa esimerkiksi: Muuble Oy.

 

Pakkaa tehokkaasti

Jos mahdollista, hanki pinottavia muuttolaatikoita. Pinottavat laatikot säästävät tehokkaasti tilaa muuttokuormassa, ja näin välttyy turhilta ajokerroilta. Voit järjestellä laatikot ja muun muuttoautoon menevän kuorman niin, että painavammat ovat menossa autoon ensin. Näin vältytään turhalta säätämiseltä ja hukka-ajalta pakatessa autoa.